Meester en juf in het huwelijksbootje

Meester Hans Sterkenboom en juf Anneke van den Bergh gaven elkaar onlangs het ja-woord. En dat was voor hun leerlingen bijna net zo bijzonder als voor het bruidspaar zelf!

Hans en Anneke kozen namelijk voor een leerlingenfeest in hun woonplaats, gecombineerd met een kasteelbruiloft voor henzelf.

,,Hans wilde graag in een kasteel te trouwen, maar in de omgeving van onze woonplaats Velsen-Noord konden we geen mooie locatie vinden”, vertelt Anneke. ,,Alleen een wat vervallen slot, omringd door nieuwbouw. Al googelend kwamen we Kasteel Duurstede tegen en dat was precies wat we zochten. Zo ontstond het idee om na het burgerlijk huwelijk en het leerlingenfeest bij ons in de buurt, voor de rest van de bruiloft uit te wijken naar Wijk bij Duurstede. Centraal in het land, dus ook ideaal voor onze gasten.” 

Nadat een bezoekje aan het kasteeleiland waren Hans en Anneke helemaal om. ,,Kasteel Duurstede is zó ontzettend mooi. Ook verliep het contact heel prettig. De mensen daar zijn bijzonder attent en je hebt één aanspreekpunt die je goed leert kennen. Hoeveel vragen we ook stelden, we kregen altijd snel en duidelijk antwoord. Het was een hele gave dag!”