'Kasteel Duurstede maakt zeker indruk'

In 2015 nam Zizi El Abtah het reeds 5 jaar bestaande concept en organisatie De Stip over. Netwerk is één van de grote pijlers achter het concept om mensen zo snel mogelijk aan werk te helpen. Daarom besloot zij een sfeervolle en inspirerende avond te organiseren voor gemeenten en werkgevers op een unieke locatie. 

De Stip is een organisatie die mensen met een uitkering ondersteunt bij de terugkeer naar het arbeidsproces. ,,Vorig jaar zijn zeer hoge resultaten behaald voor onze kandidaten met duurzame uitstroom naar betaald werk", vertelt Zizi. ,,Ook dit jaar is er weer veel vraag naar de inzet van De Stip, waarbij het onderhouden van onze relaties van groot belang is”. 

Tijdens de bijeenkomst sprak een ondernemer over de ervaringen met zijn nieuwe werkneemster die via een mooi samenwerkingsverband tussen De Stip, de gemeente en Rotary in zijn onderneming is gestart. Ook deelde een oud kandidaat een ontroerend persoonlijk verhaal. Gastspreker Annemarie van Gaal sloot hierop aan met een krachtig betoog over ondernemerschap en hoe belangrijk het is om mensen niet te labelen. ,,Ze vertelde dat talent niet alleen valt af te lezen aan een opleiding of een goed CV. Werkgevers kunnen met een open blik kijken naar de talenten en durf tonen door het bieden van kansen."

De keuze voor Kasteel Duurstede had alles te maken met de sfeer van de locatie. ,,Iedereen wordt overspoeld met uitnodigingen voor borrels. Daarom zocht ik een plek die de aanwezigen zich zouden herinneren. Die indruk maakt. Dat doet het kasteel zeker.”