De zachte kant van een evenement

Congressen, symposia en andere bijeenkomsten staan vaak bomvol kennisoverdracht, inspirerende sprekers en innovatieve ideeën. Best pittig om hier een volle dag je aandacht bij te moeten houden als bezoeker van zo’n event. Ontspanning en onthaasting zijn belangrijke keywords geworden. Maar hoe verwerk je deze in een evenement?

Ontspannen breaks

Mensen nemen informatie beter op als ze ontspannen zijn. Creëer hiervoor relax- en loungeplekken en plan tussen de inhoudelijke sessies bijvoorbeeld een mindfulnessworkshop. Voorkeur voor een wat actievere aanpak? Ga voor een schilderworkshop of maak een wandeling in het omliggende landgoed of park. Knappe kop die dan niet tot rust komt!

Ook in de locatie zijn diverse ontspannen breaks te verzinnen; een korte (historische) route door de locatie verschaft de gast informatie over de locatie én verzet de gedachten.

Het hoeft geen grote speeltuin te worden, maar een beetje afwisseling heeft een enorm onderscheidend vermogen. Ook resulteert dit in een positievere ervaring van het evenement. De informatie wordt beter opgeslagen en achteraf denken bezoekers met een fijn gevoel terug aan de dag. Doorbreek gewoontes en durf nieuwe paden te bewandelen. Je bezoekers zullen je dankbaar zijn.

Omliggend landgoed Kasteel de Schaffelaar

Food for the soul

Ook met eten en drinken verbeter je het concentratievermogen van je bezoekers. Ons lichaam heeft bepaalde bestanddelen nodig om goed te functioneren. Hoewel onze hersenen slechts twee procent van ons lichaamsgewicht uitmaken, verbruiken zij zowat twintig procent van onze dagelijkse energiebehoefte.

Superfood is een verzamelterm voor een reeks eetbare planten en vruchten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen.Trakteer je gasten bijvoorbeeld op een smoothie met gojibessen en chiazaad. Niet alleen lekker maar ook boordevol waardevolle antioxidanten. Een handje ongezouten notenmix is ook een gezonde toevoeging evenals pure chocolade.

En zorg dat er gedurende het hele event voldoende water verkrijgbaar is. Drinken je gasten te weinig, dan heeft dat onder andere invloed op je concentratie, maar ook fysieke capaciteiten dalen flink.

Tot de verbeelding sprekende locaties

Houd bezoekers fris. Kies voor een niet-alledaagse omgeving. Een bijzondere locatie maakt dat mensen zich meer openstellen voor andere bijzondere activiteiten. Maak optimaal gebruik van het decor van een unieke locatie. Enthousiasme gegarandeerd!

Bekijk ons locatieoverzicht en kies uit meer dan tien kastelen en monumentale panden. Vraag vrijblijvend informatie aan.