Dubbel kasteelfeest in middeleeuwse sferen

Twee zestigste verjaardagen en een 25-jarig huwelijk: dat moet gevierd worden vonden Wil Bisschops, haar partner en een bevriend echtpaar. De twee stellen besloten daarom tot een gezamenlijk feest in Kasteel Duurstede. 

,,Als je in Wijk bij Duurstede een feest wilt organiseren, is er natuurlijk geen mooiere locatie”, vertelt Wil Bisschops. ,,Onze gasten vonden het heel bijzonder, zo’n oud kasteel. Ze gingen ook echt op onderzoek uit. Overal even kijken. Daar leent het gebouw zich ook voor, met alle verdiepingen, je blijft in beweging.” Om helemaal in de sfeer van het kasteel te blijven waren er middeleeuwse kostuums gehuurd, waarmee de gasten op de foto konden. ,,Mensen konden even lekker gek doen. Onze kinderen hebben polaroidfoto’s gemaakt die zijn samengevoegd tot een soort gastenboek. Een leuke herinnering.” 

Hoewel een feest met 200 gasten een hele onderneming is, zijn beide stellen meer dan tevreden, aldus Bisschops. ,,Ik kan niet anders zeggen. De contacten met de locatie waren goed en ook van de gasten hebben we enkel positieve geluiden gehoord. Onze gasten waren verrast door de romantische belichting van het kasteel.”