Geslaagde lancering van Goudse vrijwilligersmarktplaats

Goudse inwoners bij elkaar brengen. Dat doet Goudvoorelkaar.nl. Deze online marktplaats voor vrijwilligerswerk werd gelanceerd tijdens een Experience day. ,,Het Oude Stadhuys is dan natuurlijk dé ultieme plek in Gouda om dat te doen.”

Hulp nodig of zelf iemand helpen met een klusje in huis, boodschappen doen, zorg bieden of als maatje begeleiden? Goudvoorelkaar.nl brengt vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar. De website is een lokaal initiatief uit de koker van de landelijke organisatie NLvoorelkaar.


,,We helpen in het hele land mensen en instanties bij het organiseren van vrijwilligerswerk en burenhulp”, vertelt Marjon Pennings. ,,Omdat onze jaarlijkse Experience Day gelijk viel met de lancering van de Goudse website, besloten we de twee te combineren met een leuke dag in het Oude Stadhuys.” Maar liefst 110 man kwam daarop af.

,,Het was een heel 
geslaagde dag. Wat betreft ons eigen programma, maar ook zeker qua samenwerking met de organisatie van Stadhuys Gouda. Alles verliep bijzonder soepel. De dag ervoor kreeg ik nog een uitgebreide rondleiding, zodat we niet voor verrassingen zouden komen te staan. Onze ervaringen zijn dan ook ontzettend positief.”