Directeur als lakei op de brug

Je medewerkers in de watten leggen. Bij JPoint weten ze wel hoe je dat doet. Het softwarebedrijf uit Utrecht trakteerde haar werknemers en partners onlangs op een kerstdiner in Kasteel Duurstede.

Zij werden op de ophaalbrug naar het kasteel ontvangen door directeuren Edwin Damen en Jac Speelman, die zich hadden uitgedost als lakeien. Na een aperitief tussen de vuurkorven verkaste het gezelschap naar de kasteeltoren. Daar werd op elke verdieping een nieuwe gang geserveerd, gekoppeld aan het vijfjarig jubileum van JPoint. Tussendoor werden er cadeaus uitgedeeld, waarna kort voor middernacht het feest ten einde liep.

JPoint is gespecialiseerd in de programmeertaal Java. De software ontwikkelaars maken maatwerk applicaties voor bedrijven als Malmberg, Rabobank, Bol.com en de Rotterdamse haven. Het gaat dan vaak om de ‘lastige gedeeltes’ aan de achterkant van systemen. ,,Onze ontwikkelaars zijn echte specialisten die soms meerdere keren per week benaderd worden door concurrenten. Gelukkig werken ze graag bij ons, mede door de goede werksfeer. Zulke feesten dragen daar aan bij”, vertelt Damen.

Hij koos na een bezoek aan vier kastelen uiteindelijk voor Wijk bij Duurstede. ,,Kasteel Duurstede was verreweg het mooiste kasteel. Het verlichte kasteel en al die vuurkorven zorgen voor een geweldige sfeer. De bediening was goed en alles perfect geregeld. We kijken dan ook tevreden terug op een mooie avond.”