Russische bruiloft in Kasteel Duurstede

De winter is geen populair trouwseizoen, toch zijn er grote voordelen. Zo heb je veel minder concurrentie bij het boeken van een DJ, fotograaf of trouwlocatie. Maar het is vooral een seizoen dat in het teken staat van gezelligheid, romantiek en een feestgevoel.

Maarten en Julia kozen recent voor een winterbruiloft in Kasteel Duurstede. ,,Julia komt uit Rusland. Rond deze tijd van het jaar konden de gasten makkelijker vrij krijgen om bij de bruiloft aanwezig te zijn”, vertelt Maarten. ,,Het was echt een magische dag. Overdag was het licht prachtig voor de foto’s en ‘s avonds werden de gasten uitgenodigd voor een midwinterbarbecue in de kasteeltuin. ,,Dat was heel speciaal. Met z’n allen rond de vuurkorven. Dat geeft enorm veel sfeer.” 

 

Maarten en Julia waren erg tevreden over de organisatie van Kasteel Duurstede. ,,We werden echt ontzorgd. Alle ruimtes waren precies ingericht zoals we voor ogen hadden en ook tijdens de dag zelf werden we goed ondersteund. We hoefden nergens naar om te kijken.” 

Tijdens de bruiloft was er uiteraard ook ruimte voor Russische tradities. Zoals het breken van een brood door het bruidspaar. Volgens de traditie is degene die na het breken het grootste stuk in handen heeft de ‘baas’ in de relatie. Maarten lacht: ,,Drie keer raden wie dat was!”