''Een bruiloft die helemaal bij ons paste''

De één wil een groot huwelijksfeest met alles erop en eraan. De ander houdt het liever klein en richt zich op waar de dag om draait: het ja-woord. Zo ook Marijke Hoffer en Dennis van den Haak. ,,Ik zei altijd: ik wil wel trouwen, maar gewoon simpel in het gemeentehuis.’’

Dus toen Marijke en Dennis hun trouwdatum hadden geprikt, was het tijd om het gemeentehuis te boeken. Tenminste, dat was de bedoeling. 
,,Het idee was dat je in het gemeentehuis puur de trouwleges betaalt en verder niet te veel kosten maakt. Zo’n dure overthetop bruiloft is niets voor ons. Maar toen we gingen kijken bij het gemeentehuis in Delft, waar ik vandaan kom, viel het toch een beetje tegen.” 

Het stel herinnerde zich een bruiloft van vrienden in Het Oude Stadhuys in Gouda. ,,Dat vonden we een hele mooie locatie. Toen we er eenmaal onze zinnen op hadden gezet, wilden we niets anders meer.’ En zo stapte het stel in Gouda in het huwelijksbootje. ,,De dag was helemaal ‘ons’. Ons vierjarige zoontje bracht de ringen, na de ceremonie hebben we getoost en de lunch was simpel maar goed. Precies wat we wilden.’’ 

Ook trouwplannen? Kom naar het Open Huis. Je kunt dan zonder afspraak al onze locaties bekijken en je vragen stellen aan de weddingadviseurs.

Foto: J.C. Ramos Braga