Lezers ND treden in de voetsporen van Bonifatius

Precies 1300 jaar geleden maakte Bonifatius zijn eerste evangelisatiereis naar Europa. Hij ging aan land in Dorestad, het huidige Wijk bij Duurstede. ND-lezers stapten onlangs in zijn voetsporen.

,,Wij organiseren jaarlijks meerdere activiteiten voor lezers rond een thema dat past bij onze christelijke achtergrond”, vertelt Elly Kamphuis. ,,Samen met het Wijkse comité Bonifatius-Dorestad-1300- jaar organiseerden we een dagtocht naar Kasteel Duurstede en het nabijgelegen Dorestadmuseum. Een bijzonder mooie combinatie.”

Na ontvangst met koffie en taart bij Kasteel Duurstede werd er een lezing over Bonifatius gehouden in het prieel. Vervolgens kon de groep rondkijken in de toren, de kasteeltuin of het museum bezoeken. ,,Het was prachtig weer, dus we hadden het enorm getroffen.” Na een gezamenlijke lunch op het binnenplein werd de dag afgesloten met een stadswandeling en bezocht de groep de Grote Kerk voor een orgelconcert en samenzang.

,,Dat je een Bonifatiustocht kunt organiseren naar een plek waar hij daadwerkelijk gelopen heeft is heel uniek. Het monumentale kasteel paste perfect in de sfeer van de dag. Onze lezers waren enorm onder de indruk en we hebben niets dan lof gehoord over de locatie.”