‘We hoefden nergens over na te denken’

‘Van dat geld gaan we liever op vakantie’, zeiden Louis Keij en Monique Koeleman altijd als het over trouwen ging. Maar na 24 jaar ging Louis dan toch op de knieën. Het werd een heerlijke, relaxte bruiloft in Kasteel Duurstede. 

Hoewel het na 24 jaar relatie dus toch tot een huwelijk kwam, was het toch op vakantie dat Louis zijn Monique ten huwelijk vroeg. ,,We waren in Marokko en hij wilde me vragen tijdens een kameelexcursie door de woestijn”, vertelt ze. ,,Maar een paar zeer luidruchtige Chinezen in de groep verpestten de sfeer nogal, dus hij vroeg het uiteindelijk de één na laatste dag op het strand.” Eenmaal terug in Nederland zag Monique bij toeval dat Kasteel Duurstede open dag hield. ,,We wilden op Goede Vrijdag trouwen, wat al snel was, en het kasteel bleek vrij. Meteen geboekt dus!” 

Het stel had een relaxte dag met onder meer taart, diner en een groot feest in het kasteel. ,,We waren erg onder de indruk van de sfeer in het kasteel en de goede organisatie. We hebben echt nergens over na hoeven denken en dat is precies wat we wilden. Van iedereen hoorden we ook dat ze het zo’n gave locatie vonden. Toen de avondgasten arriveerden was het al donker en het kasteel was prachtig verlicht en bij vertrek, toen het mistig was geworden, leek het een mysterieus kasteel. Heel mooi.”


Foto: Luis Gomez