Ondersteboven aan de kasteelbrug

De zoektocht naar het mooiste kasteel van Nederland leidde Niels en Manon naar Duurstede. Het stel trad op een zonovergoten dag in het huwelijksbootje.

En dat kwam goed uit, want het bruidspaar koos namelijk voor een buitenbruiloft met de torens, kasteelmuren en de slotgracht als indrukwekkend decor. “We kwamen tegen de middag aan in Wijk bij Duurstede. Het dorpje zelf is al pittoresk en zo’n kasteel maakte ons sprookje helemaal compleet”, blikt Niels terug.

Al dreigde dat sprookje nog bijna in het water te vallen. “Toen we over de ophaalbrug liepen wilde ik mijn vrouw even helpen. Daarbij viel mijn corsage in het water. Eén van de medewerkers van Kasteel Duurstede heeft letterlijk op z’n kop gehangen om mijn corsage uit het water te vissen. Dat is pas service!”

Niels en Manon gaven elkaar vervolgens het ja-woord in het romantische prieel. Daarna volgde een fotoshoot en een borrel met hapjes op de binnenplaats. Tegen de avond konden Niels en Manon samen met hun gezelschap plaatsnemen op de binnenplaats voor het sharing diner  met mediterraanse gerechten. De avond werd afgesloten met een groot feest. “Kasteel Duurstede had ons supergoede tips gegeven voor een band en dj. Onze band was ’s middags bij binnenkomst een groot succes en de dj wist er een fantastisch feest van te maken. Wij hebben enorm genoten van onze grote dag!”

 

Foto: Elaine Bruidsfotografie