Weerexperts komen samen in Oude Magazijn

Van student tot tachtiger; het lustrumsymposium van de Nederlandse Vereniging ter Bevordering van de Meteorologie (NVBM) trok een zeer divers publiek. Bereikbaarheid per auto én trein was dan ook een must.

De landelijke vereniging organiseert symposia en excursies voor haar leden: studenten en meteorologische professionals die werken of gewerkt hebben bij onder meer universiteiten, weerkamers, onderzoekinstellingen, overheid en industrie. "Vanwege het 25-jarig jubileum kreeg het symposium in Het Oude Magazijn dit jaar een extra feestelijk tintje”, vertelt Ine Wijnant, lid van het organisatiecomité.

Het NVBM bood de circa 100 gasten een veelzijdig programma. Dat ging over de inzet van meteorologie in de 21e eeuw. Veiligheid, big data, de energietransitie: het kwam allemaal aan bod. “Er was bovendien muziek van een bluesband en een salonorkest uit Amersfoort. Verder stonden er kraampjes met meteorologische sieraden en gadgets.” De keuze voor Amersfoort was een praktische: de leden kwamen namelijk uit het hele land. ,,Voor de studenten was het prettig dat het station in de buurt is. Voor de minder mobiele oudere leden was het fijn dat ze dichtbij konden parkeren. De lunch en een uitgebreide borrel met veel vegetarische hapjes waren goed verzorgd. Vooral over de fruitspiesjes in de middagpauze kregen we veel complimenten.”