De vele mogelijkheden van Het Oude Stadhuys


Nieuwe subzaal

Het Oude Stadhuys heeft er een nieuwe subzaal bij: De Commissiekamer. Deze ruimte is multifunctioneel inzetbaar als subzaal, organisatiekantoor of vergaderruimte. Vroeger werd deze ruimte gebruikt om recht te spreken. Dit is terug te zien aan de spreuk boven de grote entreedeuren: ‘Audite et alteram partem’ wat betekent ‘Hoort ook de andere (de tegenpartij)’. 

De locatie beschikt nu over 10 zalen die los of gecombineerd met elkaar gebruikt kunnen worden.

Indrukwekkende omgeving

Het Oude Stadhuys leent zich uitstekend om een link te leggen met de rijke historie van Gouda. Ook is de locatie erg in trek bij buitenlandse gasten:

,,Het Oude Stadhuys is een locatie die veel mensen kennen, maar nog nooit van binnen gezien hebben. De reacties waren dan ook erg enthousiast. Helemaal omdat de kaasmarkt op het plein volop in bedrijf was, wat zeker voor onze buitenlandse gasten een leuk extraatje was.” vertelt Joanne Littooij van Nétive. Zij organiseerde onlangs een bedrijfsbijeenkomst voor 160 relaties.


Juist vanwege de bekendheid van het pand geeft zo’n locatie ieder evenement een extra dimensie. Claire Hagendoorn hield hier het internationaal Dealer Event van Duijvelaar Pompen en geeft aan:

,,Gouda is eigenlijk een klein stukje historisch Nederland. Het stadhuis laat iets van de authentieke Hollandse cultuur zien. De dealers vonden dat prachtig. Zeker de Aziaten waren constant foto’s aan het maken”.

Onderbreking tijdens een congres

Niet alleen het stadhuys is historisch; de hele binnenstad ademt sfeer uit! Maak hiervan gebruik; met een stadstour of rondvaart door de grachten zijn jouw gasten er even tussenuit en krijgt de locatie nog meer context. Ook leuk: met paardenkoetsen of tuk tuks een rit langs de high-lights van Gouda.

Dit is Erik de Bruijn van DGS WIJN goed bevallen. Hij vertelt: ,,De aanwezigen waren erg onder de indruk van de locatie. Om de Hollandse beleving compleet te maken hebben we ook een bezoekje gebracht aan de Goudse Waag en werd er een oud-Hollands buffet geserveerd”. De verkiezing van de toplijn van wijnhuis Plaimont Producteurs was hiermee een groot succes.

Ook kun je meerdere locaties combineren. Neem bijvoorbeeld de Sint Janskerk deze prachtige kerk ligt op loopafstand van het monumentale stadhuys. Start de dag bijvoorbeeld met een congres of kennissessie in de kerk en vervolg de dag met een lunch, subsessies, borrel of diner in Het Oude Stadhuys.

                       

Spectaculaire feestavond

Gouda staat o.a. bekend om zijn stroopwafels, kaarsen en kaas. Thema’s die je tot leven kunt laten komen in je programma aan de hand van workshops, activiteiten of rondleidingen. Ook leuk om de gasten met een segway de stad te laten ontdekken. Of met een interactieve citygame voor het diner begint. Of wat dacht je van een suppen door het centrum?  Ook in het Oude Stadhuys zijn er mogelijkheden voor een leuke onderbreking;

,,We willen de collega’s altijd graag iets extra’s bieden. Dat werd een leuke, interactieve rondleiding door het Oude Stadhuys. De collega’s hebben het event erg gewaardeerd. We hadden de locatie voor onszelf die avond. We begonnen met een borrel op het bordes, gevolgd door het officiële programma en een diner. Het was heerlijk!”, vertelt Chantal Quik. Zij organiseerde de nieuwjaarsbijeenkomst voor Ricoh Nederland. 

,,Leuk dat de locatiemanager ook écht iets kon vertellen over het stadhuis. Bijvoorbeeld waarom er twee open haarden in de trouwzaal zitten. Dat sprak onze gasten erg aan.” Vertelt Angelique Anker van Telindus. Dit was een leuke aanvulling tijdens het partnerprogramma met awarduitreiking.
 

Arrangementen

Ontdek de mogelijkheden van Het Oude Stadhuys nu tegen een aantrekkelijk tarief. Zo organiseer je al een congres voor € 49,50 per persoon all-in of een feestavond voor € 47,50 per persoon!

Neem voor meer informatie contact op met een van onze medewerkers.