Wijkse brandweer viert 90-jarig bestaan!

De brandweervereniging van Wijk bij Duurstede bestond onlangs 90 jaar. Reden voor een spetterend feest met lekker eten. En waar kan je zo'n jubileum beter vieren dan in het ''eigen'' Wijkse kasteel?

Een prachtige feestlocatie en dat ook nog eens dicht in de buurt. Perfect bereikbaar dus voor de leden en oud-leden van de brandweervereniging die al negen deccenia lang uitrukt bij branden en calamiteiten. Na een gezellig welkomstdrankje op de binnenplaats werden alle gasten uitgenodigd voor een volledig verzorgde barbecue. Bang voor vieze vingers hoefden ze niet te zijn, dankzij de aanwezigheid van een chef-kok.

''Het eten was heerlijk'', blikt Constantijn Hakkenberg van Gaasbeek van de wijkse brandweerpost terug. ''Bovendien was er voor de aanwezige alle ruimte om bij te praten. Bijvoorbeeld over de tijd dat de brandweer nog met twee man sterk als brandwacht aanwezig was tijdens ieder evenemeent dat in Kasteel Duurstede georganiseerd werd. Met name voor de oud-leden bracht het feest in het kasteel dan ook mooie herinneringen naar boven.''