Haal alles uit de winter

Het is even goed plannen zo rond de feestdagen, maar een winterevenement is echt de moeite waard! Maar met wat vuurkorven en glühwein ben je er nog niet. En daarom geven wij je deze maand handige tips voor het ultieme winterevenement.

Winterwonderland

Kies een thema, wordt het een rustieke winter een klassieke kerst of juist strak en modern? Dat het kerst is, wil niet zeggen dat overal rendieren en kerstmannen moeten staan. Kerst gaat om warmte en om lichtjes. Met verschillende lichtpunten en decoraties in warme tinten tover je een locatie in een handomdraai om in een winter wonderland. Om mensen thuis nog te laten nagenieten, is het van belang het thema tot in het kleinste detail door te voeren. Stem dus ook de giveaways af op het seizoen. Plaids, touchsceenproof-handschoenen, ludieke sokken een sfeervolle aftermovie. Steek wat moeite in goede kwaliteit gadgets en bezoekers zullen je dankbaar zijn!

Eindejaarsconference

Een eindejaarsevenement is pas compleet met een speech. Toch is het geijkte praatje van de directeur hopeloos achterhaald. Het is veel leuker als de input voor dit praatje vanuit de medewerkers komt. Stuur bijvoorbeeld, ruime tijd voor het evenement, een mail rond en vraag naar de hoogte- en dieptepunten van dit jaar. Iedereen kan zijn/haar eigen blik op het afgelopen jaar geven. De origineelste reacties worden samengevoegd tot een eindejaarsconference.

Kerstbrunch

Denk je aan de feestdagen, dan denk je aan lekker eten. Combineer het nuttige met het aangename en organiseer een uitgebreide kerstbrunch. Vergeet het eenvoudige broodjesplateau, maar ga voor een mooie maaltijd met goede service. Nadat de eerste trek gestild is, is er ruimte voor toespraken of zelfs een cabaretier.

Pubquiz

Sluit de dag feestelijk af met een heuse pubquiz. De vragen gaan over de organisatie en de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Vorm groepen van circa zes deelnemers en deel blocknotes uit. Na iedere ronde worden de antwoorden omgewisseld met die van de buren en kijkt men elkaars werk na. Het winnende team krijgt een origineel cadeau.

Een goed gevoel

Kerst staat in het teken van ‘geven’. Geven voelt goed en geven doet goed. Betrek daarom instanties en goede doelen bij het evenement. Laat mensen bijvoorbeeld zien dat een deel van hun inschrijfgeld (of andere kosten) naar het goede doel gaat en maak kenbaar welk(e) doel(en) het gaat.  

Meer weten over onze sfeervolle locaties, hoogwaardige catering of meer tips voor evenementen? Bekijk hier onze locaties of neem contact.