De avond van de Kasteelbutler

Wanneer butler Alphons U uitnodigt voor een bijzondere stijlvolle avond op het befaamde Kasteel, belooft dat uiteraard een onvergetelijke avond te worden.
Een schitterende ambiance, een excellente gastheer (de enige volgens de regels der nieuwerwetse hoffelijkheid opererende butler in Nederland!), een voortreffelijke keuken en niet te vergeten een prettig stukje muziek, staat U te wachten.

Maar dat niet alles altijd is zoals het lijkt, zal blijken als Alphons de gasten ontvangt. Want, in plaats van zwijgzaam de jassen in ontvangst te nemen, gaat Alphons met uw gasten in gesprek en zal hen uiteindelijk misschien wel verzoeken de jassen zelf maar op te hangen, bijvoorbeeld.

Onbeleefd? Welnee! Alphons hanteert slechts de door hem zelf ingestelde regels der ‘Nieuwerwetse Hoffelijkheid’. In de controlerende functie die hij heeft (Alphons is beslist geen bedienende ober!) gaat hij soms erg ver in het terechtwijzen van de gasten en zo weet hij van het meest keurige feest al snel een fantastische chaos te maken.

Uiteraard liggen de fouten nooit bij butler Alphons zelf.
Het wordt echter nog veel vreemder als blijkt dat Alphons heeft besloten een groot deel van de organisatie van deze avond uit handen te geven aan een plaatselijk goed bekend staande regelaar van feesten en partijen (ook een butler wil wel eens een ontspannen avond genieten, nietwaar?).
Snel wordt echter duidelijk dat de kasteelbutler een enigszins andere kijk op stijl heeft dan Alphons, en hier begint dan ook de strijd tussen de twee heren.

Een strijd die de gehele avond zal aanhouden, met de telkens terugkerende vraag: houden we het stijlvol of wordt het een gezellige bende? Het ene moment slaat de weegschaal door naar het een, het volgende moment naar het andere.
Zodoende is de avond er een van grote contrasten en al snel zal blijken dat deze avond niet alleen van Alphons is, noch van de kasteelbutler maar vooral de avond
van: de gasten!

De avond van Alphons kan te allen tijde aan uw persoonlijke wensen worden aangepast (uiteraard binnen de grenzen van Alphons' 'nieuwerwetse hoffelijkheid').

 


Meer informatie