Film spel Video-adventure

Uw gezelschap wordt onderverdeeld in teams die ieder de beschikking krijgen over een professionele videocamera, een filmscript en 9 sets kostuums.

Bij dit film spel is de bedoeling dat elk team afzonderlijk aan de hand van het script een film maakt. Binnen de teams wordt in overleg bepaald wie een rol gaat spelen en wie bijvoorbeeld de taak van regisseur of cameraman op zich neemt.

De ervaring leert dat ieder team een eigen invulling aan het script weet te geven. Soms is het zelfs zo dat het script volledig wordt genegeerd, omdat een team besluit een geheel eigen productie te maken. Dit vormt in het geheel geen bezwaar, sterker nog: men wordt juist aangemoedigd om de eigen fantasie zoveel mogelijk de vrije loop te laten.

Op verschillende locatiepunten worden de teams opgewacht door een acteur, die zowel instructie geeft als acteert ten behoeve van de opnamen. Aan het einde, van de eerder genoemde vier uur worden alle videobanden ingeleverd. Terwijl het hele gezelschap daarna lekker gaat eten, drinken en feestvieren, worden van de videobanden de mooiste, leukste of gekste scènes verwerkt tot montages.

Na het feestmaal is het de hoogste tijd voor de premières van de filmpjes. Elk team komt daarbij aan bod. Zonder uitzondering bereikt de hilariteit tijdens deze presentatie een groot aantal hoogtepunten.
Ten slotte volgt de alternatieve Oscaruitreiking. Er worden prijzen gegeven voor onder andere de beste acteur of actrice, het beste team of de origineelste scène. Hiermee wordt een voor alle deelnemers geweldige dag afgesloten.

 


Meer informatie