The Battle

Uw gasten krijgen een instructie en worden ingedeeld in teams, waarbij zij zich op unieke onderdelen met elkaar gaan meten. Onze Nar opent met trompetgeschal “The Battle”, waarna er om de prijzen gestreden wordt.

Onze begeleiders lopen uiteraard in middeleeuwse stijl rond, zij zullen u vanuit een goed gevulde schatkist belonen voor de geleverde (wan)prestatie en ondeugende deelnemers publiekelijk bestraffen in het schandblok!

The Battle Zwaardvechten:
Onder leiding van Willem van Ysendoorn en zijn schildknaap Arent van Schonauwen, worden de gasten ingeleid in de geheimen van middeleeuws zwaardvechten. Veiligheidshalve wordt er gebruik gemaakt van houten oefenstokken. Uiteindelijk wordt aan de hand van een kleine competitie bepaald wie zich het beste team mag noemen.

The Battle Boogschieten:
Huge die Blote en Foytken den Bastaard zijn twee ongure types, maar boogschieten kunnen zij als geen ander. Met zogeheten English Longbows kunnen de deelnemers zich bekwamen in het gebruik van deze authentiek middeleeuwse wapens. Er wordt geschoten op gereedstaande schietschijven en een puntentelling bepaalt welk team tot winnaar uitgeroepen wordt.

 

The Battle Draagkoetsenrace:
De teams bestrijden elkaar hier in een race, waarin een schone jonkvrouw in een chique draagkoets zo snel mogelijk over een parcours in veiligheid gebracht moet worden door reddende en rennende ridders (en “ridsters”).

The Battle Duel met ridder Dizzy:
Aan een soepel roterende verticale as zitten 2 grote horizontale armen, met als “handen” 2 schilden. Aan weerszijde nemen 2 ridders hun plaatsen in, uitgerust met echte zwaarden. Hiermee wordt steeds op d “passerende” schilden ingehakt, zodat deze steeds sneller voorbij komen. De ridder, die het eerst mist (evt. door de slappe lach), heeft verloren.


Riddergevechten:
vormen een zwaar onderdeel in het programma. Het is steeds de sterkste die de wat lichtere deelnemers op de rug dragen. Per groep van zestien personen ontstaan er dus acht koppels. De opzet is om zoveel mogelijk tegenstanders omver te trekken. Er wordt gestreden in ronden, met tussenliggende adempauzes. Het koppel dat de meeste keren als laatste overblijft, heeft gewonnen. De punten hiervoor gaan naar het team waar dit koppel toe behoort.

De stormram en de poort:
Een grote, zware poort met (hopelijk) openslaande deuren dient, als in een ware belegering, in zo min mogelijk stoten open geramd te worden met een 2-persoons stormram. Bij dit spectaculaire spel kunt u zich heerlijk uitleven!

Schildlopen:
2 Teams lopen een unieke race tegen elkaar. Ieder team is gewapend met evenveel schilden als het aantal teamleden + 1. Zo is er altijd een schild om voor het team neer te leggen, zodat men “vooruit” kan. Op weg naar de finish lopen de teams elkaar echter danig in de weg.

Raaskallen en Bekvechten:
Twee teams staan tegen over elkaar. Achter een altaar krijgen zij ieder, een onderwerp of stelling aangereikt. Welk team heeft het beste verhaal. De jury let op originaliteit, humor en vooral een goede verdediging.

Speerwerpen:
Levensgrote poppen worden ingezet bij het onderdeel speerwerpen. Replica's van middeleeuwse werpspiesen zijn de levensgevaarlijke wapens waarmee de deelnemers moeten proberen de poppen te raken. Dit onderdeel vereist zowel kracht als behendigheid.


Meer informatie